Категории
Quick Links

Имате нужда от помощ? Консултирайте се с оптик +359899111606

Желани
Сравни
0
0 позиция(и) - 0.00лв.
OpenCart Poco theme
0
Cart (0)
0 позиция(и) - 0.00лв.

Филтър

Цена
to
Марка

Фотосоларни стъкла

Фотосоларни стъкла

Защитни, потъмняващи на слънце диоптрични стъкла (оптични лещи) за очила фотосолар (хелиоматик), с и без диоптри, стандартни и Transitions от водещи производители Essilor, Hoya, Nikon, Zeiss, Vision.  Снимките на моделите имат илюстративна цел. Те биха могли да се различават в зависимост от някои параметри на стъклата.

Сравнение (0)
Essilor

Essilor Acclimates II Trio, фотосоларни оптични лещи с антирефлексно покритие 2 бр.

120.00лв.

Acclimates II Orma е модел фотосоларни оптични лещи на френската компания Essilor.  Остатъчен ц..

Hoya

Maxxee by Hoya Photochromic бързопотъмняващи фотосоларни оптични лещи с антирефлексно покритие 2 бр.

160.00лв.

Hoya Sensity Photochromic е модел фотохромни (фотосоларни) оптични лещи потъмняващи на открито в сив..

Divel

Divel Italia Photo Clean фотосоларни оптични лещи с антирефлексно покритие 2 бр.

50.00лв. 86.00лв.

Моделът 1.56 Photo Clean e фотосоларно олекотено стъкло (хелиоматик потъмняващ на открито), продукт ..

Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

Фотосоларните стъкла за очила потъмняват от светлината, като изпълняват и слънцезащитни функции и възстановяват прозрачността си при липса на светлина. Те реагират не само на слънчевата светлина, но и на UV лъчите. Потъмняването при стандартните модели отнема около 2 минути, а изсветляването - между 5 и 8 мин. Фотохромните стъкла (познати още и като хелиоматик, фотосоларни) се различават един от друг по скорост на затъмнение, степен на затъмнение, остатъчен цвят след изсветляване и т.н.

Някои модели фотосоларни стъкла потъмняват значително по-бързо от други. Обикновено потъмняват за около 20 сек. При деактивация изсветляват за около 3 до 5 мин. Най-новите модели от този тип стъкла потъмняват до почти 90% на открито съвсем като слънчеви очила. Много от тях имат и филтър за синя светлина, което ги прави подходящи при работа с електронни устройства. Такива можете да откриете тук.

Автомобилните стъкла блокират по-голямата част от UV светлината, което означава, че стандартните фотосоларни стъкла няма да потъмнеят до голяма степен дори и да шофирате в изключително слънчев ден. Въпреки това, новите технологии позволяват на някой светлинно-адаптивни стъкла да се активират дори и само от видимата светлина. Лещите от тип XTRActive потъмняват дори и в автомобил. По тази причина са подходящи за шофиращи потребители. Такива можете да откриете тук.

Когато диоптрите ви са по-високи от 2 и желаете по-добър естетичен вид на очилата, а също и в случаите, когато рамката е корда или глазант е добре да се ориентирате към изтънени фотосоларни стъкла. Те се произвеждат от по-плътни и здрави материали и са по-подходящи за тези случаи. Можете да откриете такива тук.