Категории
Quick Links

Имате нужда от съдействие или консултация с оптик? +359899111606

Желани
Сравни
0
0 позиция(и) - 0.00лв.
OpenCart Poco theme
0
Cart (0)
0 позиция(и) - 0.00лв.

Как да избера подходящите стъкла за очилата си?

4063
Как да избера подходящите стъкла за очилата си?

Ако е настъпил моментът за нови очила, то съвсем логично на преден план вече е въпросът "какви точно стъкла да избера". Този помощник ще ви помогне да направите най-подходящия избор за стъкла в онлайн магазина на оптика Ирис.

 

Стъкла с антирефлексно покритие

 Изписани са ви очила за далече или за близо и бихте искали очила, но не държите на нищо конкретно.

Подходящ избор са чифт антирефлексни стъкла, тъй като ще виждате по-ясно отколкото с такива без антирефлексно покритие, ще бъдат по-лесни за подръжка и почистване от такива без покритие изобщо.

Изберете модел стъкла съобразно бюджета си, имайки предвид, че премиум моделите са с по-качествени покрития, които се зацапват и надраскват по-трудно от по-обикновените модели. В разширения ни каталог ще откриете някои от най-поръчваните модели в случай. В случай, че търсите конкретен модел стъкла и не го откривате свържете се с нас.

 

 

Подходящи стъкла за монтаж на рамка корда или глазант

 

Рамка тип кордаИзтънените стъкла са и по-подходящи, ако сте се спрели на рамка от типа корда (частична метална част) или глазант (без рамка), тъй като изтънените стъкла са с повишена механична устойчивост спрямо стандартните стъкла, а това е от полза за този вид рамки, както и за целостта на монтираните стъкла.

Стъкла с индекси 1.6 и 1.67 при средни диоптри са подходящ избор както за цяла рамка, така и за частична (корда).

Към стъкла с индекс 1.67 можете да се ориентирате при диоптри над –/+4 дпт. и ако бюджетът ви позволява.

 

Антирефлексни изтънени стъкла можете да намерите тук. Някои от тях се предлагат и с филтър за синя светлина (blue blocker). — Фотосоларни изтънени стъкла разгледайте тук.

Стандартните материали са с отлични оптични качества, но недостатъчно добри механични, за да бъдат монтирани в рамка корда или глазант (тези, които нямат никаква рамка).

 Отчупванията по ръбовете на стъклата в следствие на напън или по-силен натиск върху очилата са обичаен проблем.

 Изберете стъкла с индекс 1.6 или 1.67 и сведете рисковете от подобни проблеми до минимум.

Освен, че са с повишена здравина, стъклата от този тип са и по-тънки - познати са и под нарицателното "изтънени". Те са подходящ избор за всеки вид рамка.

 

 

Подходящи стъкла при високи диоптри

 

Ако изписаните в рецептата ви диоптри са –/+3 дпт. или повече, то изборът на изтънени стъкла е повече от правилен. Това ще направи по-елегантни очилата, освен това дебелината няма да представлява проблем при избора на рамка и няма да ви безпокои въпроса дали стъклата ще са подходящи за избраната рамка. Стъклата с отрицателен знак – ( за късогледство) са по-тънки в средата и по-дебели в периферията. Дебелината на тези стъкла е в края и е особено видима, когато рамката е по-голяма. В случай, че се ориентирате към по-широка рамка, добре е да изберете и изтънени стъкла, ако дебелината на стъклата е проблем за вас.

 

 

Стъкла с Blue Blocker (блу блокър) предпазващи от синьо-виолетовата светлина

 

Ако използвате ежедневно дигитални устройства по-удачен би бил изборът на стъкла с филтър за синя светлина (blue blocker). Те филтрират синята светлина излъчвана от всяко устройства с дисплей, а също и от LED осветление, намаляват зрителната умора и повишават контраста. Подходящи за ежедневна употреба, шофиране, интензивна работа с компютър или в офис обстановка. Намаляват риска от развитие на катаракта и макулна дегенерация. В разширения каталог ще откриете повече модели в случай, че търсите конкретен модел от този тип.

 

 

Фотосоларни (потъмняващи) стъкла

Този тип стъкла потъмняват на открито и изсветляват в помещение. Обичайно потъмняват за около 2,3 минути и изсветляват обратно за около 10 мин. Имат и антерфлексно покритие. Ще ги откриете в раздел Фотосоларни стъкла. Има модели, които потъмняват и изсветляват по-бързо от останалите. За ваше улеснение сме ги отделили в категория Бързо-реагиращи фотосолари.

Има модели фотосоларни стъкла, които потъмняват и в автомобил. Тъй като предното стъкло на автомобила блокира UV лъчите и очилата с фотосоларни стъкла не потъмняват, освен ако не са от този вид. За улесние сме ги отделили тук - Фотосоларни стъкла за шофиране.

Ако изписаните в рецептата ви диоптри са над –/+4 дпт. или повече, то подходящи за целта са изтънените стъкла. Можете да ги откриете тук. 

За хората търсещи новите и интересни продукти, биха представлявали интерес фотосоларните стъкла с огледално покритие с марка Essilor. Те потъмняват в и добиват огледално покритие на повърхността. Можете да ги видите тук: Фотосоларни огледални стъкла. Ако вече сте носили очила с фотосоларни стъкла и оцветяванията ви се струват скучни, разгледайте новите фотосолари Style Colors на Essilor тук.

 

 

Слънцезащитни стъкла

 

Оцветени слънчеви стъкла за очилаНужни са ви постоянно затъмнени стъкла? Предлагаме с и без диоптри. Изберете рамка за очила и добавите към нея модел затъмнени стъкла по ваш избор. Изборът от стъкла е голям.

Можете да изберете:

1. стандартни тъмни стъкла с антирефлексно покритие в сиво, кафяво или зелено.

2. Стъкла с избран от вас процент на затъмнение (от 10% до 80%), за да бъдат стъклата леко или средно затъмнени или ви допада идеята за по-различен цвят на стъкла, то вариантите, които можем да ви предложим са с преливащо оцветяване, двуцветни модерни цветове. Има варианти за оцветяване в различни от обичайните цвят и процент на затъмнение. Включен е UV филтър и твърдо покритие.

 

 

Слънцезащитни огледални стъкла

 

Огледалните стъкла са изключително популярни при очилата. Със сигурност сте виждали вече такива слънчеви очила. Може би не знаете, но можете да изберете такива стъкла с вашите диоптри и огледален цвят по избор от възможните варианти и да направите очилата си ултра модерни и ефектни.

Възможните варианти са синьо, зелено, златисто, кафяво, сребристо и още, като вариациите зависят от модела.

Ако имате желаете да опитате нещо ново с визията си, направете очилата си уникални.

Има възможност и за антирефлексно покритие към стъклата. Включен към стъклата UV филтър. Разгледайте вариантите тук.

 

 

 

Имате въпроси? Направете консултация с оптик!