Категории
Quick Links

Имате нужда от помощ? +359899111606

Желани
Сравни
0
0 позиция(и) - 0.00лв.
OpenCart Poco theme
0
Cart (0)
0 позиция(и) - 0.00лв.

Очила за шофиране. Какви са вариантите?

386
Очила за шофиране. Какви са вариантите?

Налага ли ви се да шофирате често? Да? Ще ви помогнем да направите най-удачния избор. Тъй като шофиращите срещат затруднения и напрягат очите си основно в две ситуации, вариантите, които ще предложим ще разделим на две групи:

— подходящи за дневно шофиране

— подходящи за нощно шофиране.

 

Подходящи за дневно шофиране

Очила за дневно шофиране

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основни дразнители за очите на шофьора при дневно шофиране са разбира се слънцето и свързаните със слънчевите лъчи отблясъци.

За защита от слънцето, възможните варианти са два:

1. Очила с фотосоларни стъкла.

Какво е типично за тях:

— потъмняват на слънце и освен UV ви носят и защита от ярката светлина,

светли са вечерно време и в помещение и можете да ги ползвате във всяка ситуация,

— само една част от тях, обаче потъмняват зад стъклото на автомобил, заради вградените ув филтри в стъклата на съвременните автомобили. Затова логичен избор са единствено типа фотосолари XTRActive. Те единствени реагират в автомобил, потъмнявайки до приблизително 50% което е повече от достатъчно за комфорт при шофиране. За оптимален резултат е добре да са поляризиращи, недостатък е, че поляризиращите фотосоларни стъкла са по-скъпи от останалите. Тук можете да разгледате фотосоларните модели за шофиране.

 

2. Рамки тип клипон с магнитна слънцезащитна приставка.

Какво е типично за тях:

— приставката е лесна за употреба и се слага с едно движение върху рамката. Сваля се бързо ако се налага (примерно при влизане в тъмен участък).

— приставката е винаги поляризираща, което е полезно най-вече за шофьорите.

— имате много по-голям избор за стъкла, тъй като отпада условието да са потъмняващи.

Тук можете да разгледате само рамки от този тип.
 

Подходящи за вечерно шофиране

Очила за нощно шофиране

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вечерно време се сблъскаме с изключително много разсейващи ореоли. Дразнещи отблясъци от най-различни светлинни източници, които отсвен всичко карат зениците да се свиват, като по този начин редуцират цялостно потока от светлина към очите. Това е проблем при вечерно шофиране.

Решенията са стъкла създадени за шофиране. Лещите са проектирани, за да ви помогнат да виждате ясно за по-комфортно шофиране денем и нощем, а положеният антирефлекс (при този вид стъкла, най-често на задната повърхност на стъклата) редуцира до голяма степен именно тези оптични дефекти, освен това имат повишена прозрачност, която допълнително води до по-ясно и чисто зрително поле. Това минимизира опасните отражения от околните светлини, така че можете да шофирате безопасно и уверено при слаба светлина.

Такива модели можете да разгледате тук.

 

 

 

Ако се нуждаете от такива очила можете добавите в количката рамка за очила и стъклата, които избрахте и да финализирате поръчката си. Ако пък вече имате рамка, можете я да изпратите за монтаж на избраните от вас стъкла.

Те може да са с или без диоптри. Тук ще откриете повече информация  за услугата ReGlaze.

Нуждаете се от консултация? Свържете се с нас.